Grote verrassing: Charleroi laat thuis kostbare punten liggen tegen Eupen

14-10-2017 19:47
1

Charleroi heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door thuis niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel tegen rode lantaarn AS Eupen. Leider Club Brugge kan zondag profiteren en het gat op de eerste achtervolger vergroten tot zes punten.

Er viel in het eerste half uur nauwelijks iets te beleven op Mambourg. Amara Baby zorgde na 30 minuten spelen eindelijk voor wat spektakel. Eupen-keeper Hendrik Van Combrugge had echter met één hand een knappe reflex in huis om Baby van de 1-0 af te houden. Nauwelijks twee minuten later had Van Combrugge geen antwoord op een inzet van de Senegalese flankspeler. Mamadou Fall kopte een inworp door en stelde Baby in de gelegenheid om van dichtbij raak te tikken: 1-0.

Lang kon Charleroi niet genieten van de voorsprong. Javier Martos tikte de opkomende Moussa Wague aan, waarna arbiter Christof Dierick naar de stip wees. Routinier Mbaye Leye faalde niet vanaf elf meter: 1-1. Leye zorgde hiermee gelijk voor de ruststand.

Het begin van de tweede helft kenmerkte zich door weinig doelgevaar. De 2-1 kwam 17 minuten voor tijd dan ook enigszins uit de lucht vallen. Opnieuw was het Baby die doeltreffend was. Ditmaal schudde hij twee verdedigers van zich af, omspeelde hij Van Cromburgge en hoefde hij het leer enkel nog in het lege doel te schuiven. De Carolo's leken dankzij Baby op weg naar de drie punten. Zeker toen Nicolas Pennateau alert reageerde op een inzet van Luis Garcia.

Late domper Charleroi
In extremis ging het dan toch nog pijnlijk mis voor de thuisploeg. Leye zwiepte voor en Eric Ocansey kopte raak: 2-2. Charleroi kon na deze tegenslag in de weinig resterende minuten niet meer reageren, waardoor het elftal van Felice Mazzu onverwachts puntenverlies opliep. Het betekende voor Eupen pas het eerste punt buitenshuis. Bovendien gaf de ploeg uit de Oostkantons de rode lantaarn ook weer over aan KV Oostende, dat zondag leider Club Brugge op bezoek krijgt.