Lokeren liep Jupiler Pro League-sensatie mis: Nooit een voorstel gekomen

Lokeren liep Jupiler Pro League-sensatie mis: "Nooit een voorstel gekomen"

14-10-2017 14:50

Bij Waasland-Beveren wordt er de laatste weken maar over één persoon gepraat. Ryota Morioka is er dé held. Het Nieuwsblad weet dat hij eerder al interesse genoot van Lokeren, maar dat was niet concreet.

Morioka speelde tot 2016 bij het Japanse Vissel Kobe, daarna trok hij naar Slask Wroclaw in Polen. Naar verluidt kon hij ook naar Lokeren, maar daar weet hij zelf niets over. "Een voorstel uit België kwam er niet. Het enige officiële aanbod kwam uit Polen. Ik wist alleen dat Warschau de hoofdstad was. Ik heb me vervolgens wel wat geïnformeerd, maar het maakte op zich niet veel uit. Ik had maar één ding voor ogen: ik wil naar Europa."

Morioka wilde naar Europa nadat hij had meegespeeld met de nationale ploeg. "Het niveau en tempo in die wedstrijden lagen zoveel hoger dat ik me realiseerde dat ik Japan moest verlaten om beter te worden. Geld was niet belangrijk. Waar ik speel, dat is van belang."

De Japanner speelde uiteindelijk maar één seizoen bij Slask. "Na dat eerste seizoen was er interesse uit Duitsland, België en van een andere Poolse ploeg. Ik wilde zelf ook een stap hogerop, maar het verschil tussen vraag en aanbod was groot. Dat was wel een flinke teleurstelling. Want ik wilde weg uit Polen voor de nationale ploeg, maar het duurde tot deze zomer. Andere opties dan Waasland-Beveren had ik opnieuw niet."