Teleurgestelde Guardiola haalt uit: 'Misschien moet ik Pochettino-team zeggen'

Teleurgestelde Guardiola haalt uit: 'Misschien moet ik Pochettino-team zeggen'

14-10-2017 11:08

Aan de vete tussen Pep Guardiola en Mauricio Pochettino is nog geen einde gekomen. De Spaanse manager van Manchester City is verbaasd door de uitspraken van zijn collega van Tottenham Hotspur.

Pochettino verweet Guardiola vrijdag een gebrek aan respect, nadat de voormalig trainer van FC Barcelona en Bayern München onlangs het synoniem 'Harry Kane-team' gebruikte voor de Spurs. "Misschien is mijn geheugen niet zo goed, maar ik ben nooit respectloos geweest richting mijn collega's. Nooit", zei Guardiola tijdens een persconferentie.

"Toen ik sprak over het Harry Kane-team bedoelde ik dat Kane veel doelpunten maakt", vervolgt Guardiola. "Ik weet echt wel dat Tottenham meer is dan Kane. Volgens mij was ik afgelopen seizoen de persoon die het meest lovend sprak over het spel van Tottenham. Nadat zij in de FA Cup verloren van Chelsea zei ik dat ik het ongelooflijk vond dat Chelsea met alle vier de schoten op doel scoorde."

"Ik ben echt teleurgesteld in de woorden van Pochettino", aldus Guardiola. "Misschien had ik Pochettino-team moeten zeggen. Ik denk dat Mauricio fout zit, nog nooit in mijn loopbaan heb ik geen respect getoond. Misschien val ik soms mijn team of de club aan, maar ik zou dat nooit doen bij collega's."