Nieuwe trainer, nieuwe wind en opvallend veel nieuwe spelers bij Club

Nieuwe trainer, nieuwe wind en opvallend veel nieuwe spelers bij Club

14-10-2017 09:07
1

Ivan Leko kent een bijzonder goed competitiebegin met Club Brugge. Blauw-Zwart staat stevig aan de leiding met een 24 op 27. Opvallend, Leko rekent daarvoor niet op de gevestigde waarden van vorig seizoen.

De Kroatische coach koos niet alleen voor een nieuw systeem, maar ook voor de jeugd. Dat zorgde ervoor dat enkele vaste waarden onder Michel Preud'homme hun basisplek verloren. Onder andere Lior Refaelov (31), Jelle Vossen (28) en Laurens De Bock (24) blijven op de bank gekluisterd.

De cijfers spreken ook voor zich. Sinds zijn komst in januari 2013 speelde De Bock maar liefst 68 procent van de speelminuten bij Club. Dit seizoen zit hij, mede door een blessure, amper aan 28 procent. Bij Vossen is er ook een duidelijk verschil merkbaar. Onder Preud'homme speelde hij 61 procent, nu ligt dat nog maar op 49 procent. Zelfs Refaelov kent een terugval: van 49 procent naar 32 procent. Dat berekende Het Laatste Nieuws.

Een opvallende zet dus van Leko, maar eentje die toch lijkt te werken. Club staat met een 24 op 27 stevig aan de leiding en heeft vier punten voorsprong op de nummer twee, Charleroi. Ondanks die mindere speeltijd wil Leko het trio zeker nog niet opgeven.