Stuivenberg baalt: Dat kun je natuurlijk missen als kiespijn

Stuivenberg baalt: "Dat kun je natuurlijk missen als kiespijn"

13-10-2017 20:39

Dit weekend hervat de Jupiler Pro League. De afgelopen dagen zagen heel wat clubs hun spelers in actie komen voor hun nationale ploegen. De voorbereidingen op de wedstrijden van dit weekend verliepen dan ook niet overal perfect. Zo ook niet bij KRC Genk.

De Limburgers ontvangen zaterdag Moeskroen. "In de voorbereiding op een belangrijke wedstrijd als die van zaterdagavond kan je een internationale break natuurlijk missen als kiespijn", aldus Albert Stuivenberg op de website van KRC Genk. "Het is altijd maar afwachten hoe je internationals terugkeren."

"Maar goed, met dat bijltje hebben we al vaker moeten hakken. Na Eupen hadden we liever zo snel mogelijk met zijn allen aan de slag gegaan. We weten wat ons te doen staat zeker hier thuis. De energie van de tweede helft in Eupen moet er zaterdag ook zijn, alleen dit keer wel van in minuut één."

Revelatie van het seizoen
KRC Genk heeft de drie punten nodig om in de running te blijven voor Play-Off 1. Maar winnen van Moeskroen wordt volgens Stuivenberg niet eenvoudig. "We treffen een tegenstander die met veel vertrouwen op bezoek komt. Ondanks zestien nieuwe spelers doen ze het geweldig. Ze zijn een van de revelaties van het seizoensbegin. Wie had dat verwacht, zeker na vorig seizoen? Ze hebben een balans gevonden, een speelwijze die past bij de voorhanden zijnde spelers. Die vinden elkaar goed en zijn bovendien ook efficiënt. Kijk maar naar hun doelsaldo. Het is aan ons om te bewijzen dat we beter zijn dan hun,"