Lemar krijgt groen licht voor miljoenentransfer: 'Het zou niet fair zijn'

Lemar krijgt groen licht voor miljoenentransfer: 'Het zou niet fair zijn'

13-10-2017 13:07

Thomas Lemar mag volgend jaar zomer een transfer maken. AS Monaco laat weten dat het niet opnieuw een vertrek van de 21-jarige Fransman zal blokkeren.

Lemar kon afgelopen zomer naar Liverpool en Arsenal, die beiden tot in de laatste uren van de transfermarkt probeerden het talent los te weken in Monaco. De kampioen van de Ligue 1 weigerde echter na het vertrek van veel sterren, waaronder Kylian Mbappé, met nóg een transfer in te stemmen. Volgend jaar krijgt Lemar wel de kans om te vertrekken.

"Het zou niet fair zijn om hem dan weer aan zijn contract te houden", zegt vicevoorzitter Vadim Vasilyev. "Ik denk dat het goed is om te zeggen dat Thomas volgend seizoen een eerlijke kans krijgt om te vertrekken. Een transfer van hem in januari is niet ons plan, al kun je dat in het voetbal nooit garanderen."

Vasilyev kreeg afgelopen zomer veel aanbiedingen. "Liverpool was erg geïnteresseerd", licht hij toe. "Maar het was Arsenal dat de deal bijna had afgerond. Het scheelde niet veel. Anderzijds was het voor ons te laat om zelf iets te doen. De puzzelstukjes vielen niet op z'n plaats."