Maes legt spelers van Lokeren op de pijnbank: Hij was niet content

Maes legt spelers van Lokeren op de pijnbank: "Hij was niet content"

13-10-2017 12:00
2

Lokeren ontsloeg dit seizoen bijzonder snel trainer Runar Kristinsson, oude bekende Peter Maes kwam in de plaats. Davino Verhulst weet dat zijn voorzitter een goeie zet heeft gedaan, ook al leek dat eerst niet zo.

Verhulst vond dat de trainerswissel er wel erg snel kwam. "Je kent onze voorzitter. Die blijft niet bij de pakken zitten. Zelf vond ik het te vroeg voor een trainerswissel. Per slot van rekening verloren we met Kristinsson op het einde van vorig seizoen negen keer op rij niet. Maar meneer Lambrecht houdt nu eenmaal van Peter Maes. Achteraf gezien, moet ik toegeven dat het de juiste zet was. Maes heeft de schwung erin gekregen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Zijn periode in Genk heeft Maes duidelijk niet veranderd. "Geen haar. Of jawel, toch. Zijn Engels is erop vooruitgegaan. Voor de rest heeft hij nog steeds dezelfde aanpak. Toen hij binnenkwam, was één van de eerste dingen die hij zei: there's only one way, it's my way. Voor sommige jongens was dat even slikken. Hij ontziet niemand. Wie in zijn schulp kruipt, is gezien. Maar de meesten kruipen er wel snel weer uit."

Maes staat bekend om zijn harde trainingen, en maakt dat nog altijdd waar. "Van de pakweg 25 spelers trekt hij er 23 mee. Zijn gedrevenheid is enorm. Deze week op training nog was hij niet content. 'We gaan door tot het goed is', zei hij. Na een uur en drie kwartier werd er eindelijk afgefloten."