Vandenbempt haalt stevig uit naar Rode Duivel: Zuchtend het hoofd geschud

Vandenbempt haalt stevig uit naar Rode Duivel: "Zuchtend het hoofd geschud"

13-10-2017 11:30
5

De Rode Duivels hebben met de vingers in de neus het WK gehaald, maar voor Peter Vandenbempt is dat nog geen reden tot euforie. Hij hoopt vooral dat bondscoach Roberto Martinez Kevin De Bruyne onder controle kan houden.

Vandenbempt vreest voor een opkomende rivaliteit tussen hem en Eden Hazard. "Bij elke wolk wierook die Pep Guardiola hem toewaait, wordt zijn handleiding dikker. Want dat komt hij naar Brussel en is hij als meest bepalende speler van de troon gestoten door Hazard", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De Bruyne maakte in heel de campagne geen enkel doelpunt, en dat knaagt aan hem. "Zeventien wedstrijden zonder goal voor de Rode Duivels vindt hij echt niet prettig. De collega's bij de Rode Duivels merkte dat De Bruyne tegen zijn collectieve denkende natuur in steeds meer een doelpunt najoeg. Dat hij tegen Cyprus de grote Hazard-show vanop de bank moest zien, zorgde voor tandengekrans."

Martinez moet nu goed opletten. "Hij heeft een perfect gelukkige De Bruyne nodig, en dat is niet evident. Als zeventienjarige vertelde hij bij Genk al aan de ervaren Barda hoe hij moest spelen en stond de ontevredenheid van zijn gezicht te lezen. Zijn lichaamstaal verraadt zijn gemoedstoestand. Ook bij de Rode Duivels, waar hij zucht bij de onnozelste oefenmatch, kankert op ploegmaats en rood aanloopt van ergernis als het niet goed draait. In Bosnië bleef hij ook maar doorbomen over het slechte veld. Hier en daar werd zuchtend het hoofd geschud."