Eigen speler jaagde Broos weg bij Racing Genk: Onmogelijke mens

Eigen speler jaagde Broos weg bij Racing Genk: "Onmogelijke mens"

13-10-2017 10:30
1

Hugo Broos werd in België kampioen met Club Brugge én Anderlecht, maar niet met Racing Genk. Nochtans vindt de huidige bondscoach van Kameroen wél dat dat had gekund. Er was echter een stoorzender in de kleedkamer.

Broos kende bij Genk mooie maar ook veel minder mooie tijden. "Tijdens het tweede jaar hadden we kampioen kunnen worden maar de kern was te klein, het bobijntje was af", vertelt hij in Het Belang Van Limburg. Uiteindelijk strandde Genk op de tweede plaats en pakte Anderlecht de titel.

In het derde seizoen werd hij weggejaagd door een nieuwe aanwinst: Mohamed Dahmane. "Hij was een vervelende stoorzender, als mens was hij onmogelijk, hij organiseerde zelfs een stemming over mij. Maar ik had andere zorgen aan mijn hoofd. Mijn moeder overleed."

Broos heeft ondertussen ook een boek uitgebracht over zijn carrière. Het boek 'Hugo Broos, altijd weer winnen' is geschreven door Filip Osselaer en de opbrengst gaat volledig naar Casa Hogar. Dat is het goede doel voor Mexicaanse straatkinderen dat de Rode Duivels hebben opgericht tijdens het WK van 1986.