Dennis is jaloers op ploegmaat: Als hij op een muur botst, valt de muur om

Dennis is jaloers op ploegmaat: "Als hij op een muur botst, valt de muur om"

13-10-2017 09:15
4

Emmanuel Dennis ontopote zich razendsnel tot dé revelatie bij Club Brugge. De doelgerichte Nigeriaan veroverde meteen een basisplaats. Het klikt zowel op als naast het veld goed met diepe spits Wesley. En Dennis is stiekem jaloers op zijn Braziliaanse ploegmaat.

"Voor mijn eerste training ging ik in een hoekje van de kleedkamer zitten naast een andere donkere jongen", vertelt Dennis in Het Laatste Nieuws. "Hij stak zijn hand uit: 'Hi, I'm Wesley, how are you?' Ik dacht bij mezelf: 'Wat een beest.' Soms zou ik het lijf van Wesley willen. Als hij tegen een muur loopt, valt de muur om. Het moet geweldig zijn om én power én explosiviteit te bezitten - kijk naar Cristiano Ronaldo."

Dat hij zich zo snel aanpaste, daarmee verbaasde Dennis ook zichzelf. "Eerlijk? Ik was verrast dat het zó snel zó goed ging. Ik had mezelf een aanpassingsperiode van één jaar gegeven. Ik amuseer me echt in jullie competitie. Hier is behoorlijk wat ruimte om te dribbelen. In Oekraïne zat alles potdicht, en was het voetbal veel fysieker. Ik hou erg van de aanpak van onze trainer. Leko is een liefhebber van mooi voetbal, maar hij is wél hard hé", aldus een goedlache Dennis.