Club-revelatie dacht aan stoppen: Ik wilde priester worden

Club-revelatie dacht aan stoppen: "Ik wilde priester worden"

13-10-2017 07:00

Club Brugge haalde tijdens de voorbije zomer Emmanuel Dennis binnen. Met het oog op de toekomst, dacht iedereen. Maar de Nigeriaan verraste iedereen en veroverde meteen een basisplaats. Al liep zijn pad het in het verleden niet altijd over rozen. 

Op zijn dertiende vertrok Dennis thuis. "Mijn broer regelde een test in de grootste voetbalacademie van Nigeria: de Kwara Football Academy van Clemens Westerhof (een Nederlandse voetbaltrainer, red.). De try-outs duurden vijf dagen en al na de tweede dag kwam een Engelse coach naar mij en zei: 'Stop maar, je bent aangeworven'. Ik was dertien jaar, weg van mijn familie... Een lastige periode", geeft Dennis toe aan Het Laatste Nieuws.

De jonge Dennis kende veel heimwee, zo ver van huis. 'Ik miste mijn ouders, mijn broers en zus... Ik heb nachten liggen wenen. Ik speelde niet goed en mijn derde jaar in de academie heb ik niet afgemaakt. Westerhof was vertrokken, andere coaches haakten af. Ik ben dan maar terug naar huis gegaan, in Kogi State, bij mijn broer. Ik heb er even aan gedacht om te kappen met voetbal en priester te worden."

Maar dat plan ging uiteindelijk niet door. "Ik voetbalde enkele maanden op straat met vriendjes, vooraleer ik mezelf herpakte en een op mijn 16e een test vroeg bij een kleinere academie: de Abuja Academy. Daar ben ik ontploft", aldus Dennis. De spits belandde in 2016 bij Zorja Loehansk, waar Club hem weghaalde.