Racing Genk worstelt met zwakke schakel: 'Zijn zelfvertrouwen is aangetast'

  Racing Genk worstelt met zwakke schakel: 'Zijn zelfvertrouwen is aangetast'

  donderdag 12 oktober 2017 om 21:30

  Racing Genk staat momenteel op een tiende plaats in de Jupiler Pro League, ver onder de verwachtingen dus. Van het goede voetbal van vorig seizoen is er niets meer over. Tot overmaat van ramp kan nieuwe aanwinst Danny Vukovic nog niet overtuigen.

  Ook Sport/Voetbalmagazine merkt de zwakke vorm van Vukovic op. "Op het beklaagdenbankje zit Danny Vukovic, de ervaren Australiër die de zware taak heeft gekregen om Mathew Ryan in doel te vervangen. De ex-doelman van Club Brugge paarde aan zijn magnetische handschoenen een buitengewone kwaliteit om een tegenaanval op te zetten en veel koelbloedigheid. Zijn opvolger kon zich nog niet bewijzen."

  Vukovic moet nog herstellen van zijn mislukte debuut. "Zijn eerste tegendoelpunt, op Standard, na een riskante terugspeelbal, een aarzelend uitkomen en een onwaarschijnlijke kopbal van Edmilson Jr, heeft ongetwijfeld zijn zelfvertrouwen aangetast. Zijn voetenspel is ook niet van dien aard om verdedigers gerust te stellen die voordien vertrouwden op de liberokwaliteiten van Ryan. De tussenkomsten in het luchtruim, een grote troef van de nieuwe doelman van Brighton & Hove Albion, zijn eveneens een zwak punt van Vukovic."

  De Australiër wordt echter ook niet geholpen door een vaak weifelende verdediging. "Er is een aanpassingsperiode nodig aan een jonge verdediging, die lijdt onder de druk van hoge verwachtingen en een mislukte seizoensstart en die door de herhaaldelijke blessures van Uronen beroofd is van haar meest ervaren speler."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Racing Genk worstelt met zwakke schakel: 'Zijn zelfvertrouwen is aangetast'