Kruis over Nainggolan voor WK? We functioneren goed zonder hem

Kruis over Nainggolan voor WK? "We functioneren goed zonder hem"

12-10-2017 21:00
6

De Rode Duivels zijn al een tijdje geplaatst voor het WK, maar de hamvraag blijft of Radja Nainggolan ook meereist naar Rusland. Ex-assistent Eddy Snelders kan het best begrijpen als hij niet meegaat.

Bondscoach Roberto Martinez krijgt veel kritiek op zijn keuze, maar Snelders vindt dat onterecht. "Ik heb een WK als assistent meegemaakt. Als je iemand in je groep hebt waarbij je moet opletten voor wat er zal gebeuren, dan is dat niet leuk", vertelt hij bij Sporza.

Bovendien past Nainggolan volgens Snelders niet echt in het team. "Bij Roma speelt hij hoger, maar daar spelen Hazard en Mertens. De "6-positie" verlaat hij te gemakkelijk en "een 8" is hij ook niet echt. Je kunt hem moeilijk een specifieke opdracht meegeven. Hij moet de nodige vrijheid hebben en daar houdt Martinez niet van. Martinez zal iemand opstellen waarvan hij weet dat hij eerst en vooral zijn taak zal doen. Dat is moeilijk met Nainggolan. Als hij dan op de bank zit, krijg je weer een reactie naast het veld."

Snelders zou het niet verbazend vinden als Nainggolan wordt gepasseerd. "Het is een berekend risico. Zonder Nainggolan functioneren we ook goed, denkt de bondscoach. Ik begrijp Martinez wel als hij zegt dat hij rust en zekerheid wil en geen onverwachte wendingen. Het is een ander gegeven als Nainggolan Messi is. Dan neem je die zaken er wel bij."