Ging Martinez in de fout tegen Cyprus? Ik vind dat een motie van wantrouwen

Ging Martinez in de fout tegen Cyprus? "Ik vind dat een motie van wantrouwen"

12-10-2017 19:52
3

De Rode Duivels hebben afgelopen dinsdag hun laatste kwalificatiematch voor het WK gewonnen met 4-0 tegen Cyprus. Aangezien onze nationale ploeg al geplaatst was, gunde bondscoach Roberto Martinez enkele sterkhouders rust. Al was dat volgens Eddy Snelders niet naar de zin van de spelers.

"Je kunt De Bruyne wel eens op de bank zetten, maar dat zou ik toch niet te vaak doen. Je zag Mertens en De Bruyne gisteren wel lachen, maar volgens mij konden ze niet echt gelukkig zijn", vertelde de ex-assistent bondscoach tegenover Sporza. "Cyprus was een galamatch, een bekroning van deze campagne. De toeschouwers wilden Mertens en De Bruyne ook van bij de aftrap zien spelen."

Foutje Martinez
"De andere spelers werden belangrijk gemaakt. Met Thorgan Hazard en Tielemans heb je een meerwaarde tegen Cyprus, maar met De Bruyne en Mertens geraak je heel ver. Maak die andere jongens dus belangrijk, maar niet te belangrijk", aldus Snelders, die vindt dat bondscoach Martinez een foutje heeft gemaakt.

"Mertens wordt afgestraft voor één slechte helft in de modder van Sarajevo. 45 minuten waren voldoende om hem - terecht - te vervangen, maar ook om hem geen nieuwe kans te geven. Ik vind dat een motie van wantrouwen."