Ferrera geeft ontslagen Weiler gelijk: Maar Anderlecht blijft Anderlecht

  Ferrera geeft ontslagen Weiler gelijk: "Maar Anderlecht blijft Anderlecht"

  donderdag 12 oktober 2017 om 18:22

  Yannick Ferrera staat vrijdag met KV Mechelen tegenover Anderlecht. De coach van Malinwa krijgt niet René Weiler, maar wel Hein Vanhaezebrouck tegenover zich. Voor Ferrera wordt het alleszins een partij om naar uit te kijken.

  Op de vraag wat Anderlecht voor hem betekent, was Ferrera bijzonder duidelijk. "Veertien jaar van mijn leven. Ik was er acht jaar jeugdspeler en zes jaar coach", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

  Grote verschillen met zijn periode als jeugdcoach ziet hij niet. Zelfs na de doorgang van ex-coach René Weiler. ''Weiler zei: 'Traditie wint geen wedstrijden' en hij heeft gelijk. Maar Anderlecht blijft Anderlecht."

  "Daar moet je winnen, spelen en iets geven aan het publiek. 1-0 winnen en een muur bouwen, dat hoort niet. Ze moeten naar de geschiedenis van de club voetballen", aldus Ferrera. "De cultuur blijft de cultuur. Als je bij Anderlecht met 1-0 wint, moet je tien open kansen bij mekaar gevoetbald hebben. Ik vind dat het zo moet blijven", besluit hij.

  Plaats een reactie

  Prpldynmt +4814
  donderdag 12 oktober 2017 om 18:27
  Yannick Ferrera is blijkbaar openlijk aan het solliciteren. Eerst bij Brugge, nu bij Anderlecht... is hij misschien uitgekeken op KV?
  Vind ik leuk
  Toca +30681
  donderdag 12 oktober 2017 om 19:21
  Hij heeft nog niet door dat hij gewoon Bayat moet bellen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Ferrera geeft ontslagen Weiler gelijk: "Maar Anderlecht blijft Anderlecht"