Anderlecht-coach bejubelt concurrent Teodorczyk: “Misschien de beste in België

Anderlecht-coach bejubelt concurrent Teodorczyk: “Misschien de beste in België"

12-10-2017 16:06
3

Dondernamiddag stond de laatste persconferentie voor het debuut van Hein Vanhaezebrouck op het programma. De coach van paars-wit lichtte de spelers door en daarbij vielen enkele opmerkelijke uitspraken te rapen. Hij had veel lof voor één van zijn spitsen.

Tijdens het persmoment kreeg Vanhaezebrouck heel wat vragen op zich afgevuurd. Op de vraag hoe hij naar zijn spitsen kijkt, antwoordde hij verrassend. "Diegene die het sterkste en het best is zal spelen", citeert Het Laatste Nieuws de coach.

Iedereen gaat er vanuit dat Teodorczyk eerste keus zal zijn, maar daar is Vanhaezebrouck duidelijk niet zeker van. "Harbaoui is heel sterk in de box. Hamdi is wat dat betreft misschien wel de beste in Belgie", was Vanhaezebrouck vol lof over de Tunesiër.

Dan is er ook nog Robert Beric. De Sloveen speelde vooralsnog maar een paar minuten voor de Brusselaars. Toch zijn er volgens de nieuwe coach opties met hem. "Beric is iemand die ook met ruimte kan omgaan. Ook op dat vlak moeten we rekening me houden.", besluit Vanhaezebrouck. Wie vrijdagavond aan de aftrap verschijnt, is voorlopig nog een raadsel.