Update: 'Nieuwkomer eindelijk speelgerechtigd, meteen in de kern tegen Anderlecht'

  Update: 'Nieuwkomer eindelijk speelgerechtigd, meteen in de kern tegen Anderlecht'

  donderdag 12 oktober 2017 om 23:10

  KV Mechelen kan eindelijk beroep doen op zomeraanwinst Ivan Tomecak. De Kroatische rechtsachter arriveerde afgelopen zomer Achter de Kazerne, maar mocht nog niet spelen. De KBVB stond nu een tijdelijke aansluiting toe.

  Tomecak ontbond tijdens de voorbije mercato zijn contract bij Al-Nassr uit Saoedi-Arabië en tekende een contract bij Malinwa, maar de Saoedische bond gaf geen toestemming voor de transfer. Daardoor kon de Kroaat geen aansluiting krijgen bij de KBVB. Bij de FIFA loopt er al een procedure om de transfer te officialiseren, maar het is nog wachten op een uitspraak. 

  Daardoor zocht Mechelen zijn toevlucht tot de rechter. De Brusselse rechtbank van eerste aanleg had de voetbalbond woensdag een dwangsom van 20.000 euro per dag opgelegd, om de 27-jarige Tomecak speelgerechtigd te verklaren. Dat is nu dus gebeurd, met een tijdelijke aansluiting. "Tomecak mag wat ons betreft vanaf vrijdag spelen", zei woordvoerder Pierre Cornez aan Het Nieuwsblad.

  Update 23.10 uur: Tomecak werd vandaag meteen aan de selectie toegevoegd voor de wedstrijd tegen Anderlecht. Dat meldt David Van Den Broeck, journalist bij Het Nieuwsblad. Yannick Ferrera heeft dus een extra troefkaart voor de wedstrijd van vrijdagavond.

  Lees ook: Ferrera voorspelt mooie tijden voor Anderlecht na aanstelling van Vanhaezebrouck

  Poll

  Wint Anderlecht van KV Mechelen?

  (1223 stemmen)

  Plaats een reactie

  Freddyploiks +10440
  vrijdag 13 oktober 2017 om 07:42
  Hoe spreek je dat uit? Verdorie poep?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Update: 'Nieuwkomer eindelijk speelgerechtigd, meteen in de kern tegen Anderlecht'