‘Duits wonderkind van 12 jaar schittert bij -17-jarigen, media hebben twijfels'

‘Duits wonderkind van 12 jaar schittert bij -17-jarigen, media hebben twijfels'

12-10-2017 15:10

Heel Duitsland houdt de prestaties van Youssoufa Moukoko in de gaten. Het jeugdproduct van Borussia Dortmund is slechts 12 jaar, maar schittert elke week bij de -17-jarigen van zijn club. Duitse media vermoeden dat de jongen ouder is.

De jonge goalgetter scoort aan de lopende band in de Bundesliga voor B-junioren. Na zeven wedstrijden vond de spits al zeventien keer de weg naar de netten. Ook bij de nationale -16 van Duitsland gaat het hem voor de wind. Duitse media twijfelen nu aan de leeftijd van Moukoko, zo weet Sporza.

Volgens zijn paspoort is de spits geboren op 20 november 2004 in Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen. Jeugdcoördinator en ex-speler van Dortmund, Lars Ricken, is er alvast van overtuigd de leeftijd klopt. "Hij is echt 12 jaar. Daar twijfelen we niet aan. Gezien zijn niveau vinden we dat hij al bij de -17 thuishoort", geeft Ricken aan.

Ook Rode Duivel Romelu Lukaku kreeg in het verleden te maken met zulke insinuaties. Als jeugdspeler was hij dikwijls twee koppen groter dan zijn tegenstanders.