Dit duizelingwekkende bedrag verdient Neymar elke maand

  Dit duizelingwekkende bedrag verdient Neymar elke maand

  donderdag 12 oktober 2017 om 14:21

  3 augustus 2017 was een historische dag: Paris Saint-Germain maakte de megadeal met Neymar wereldkundig. De Braziliaan, die door een gelimiteerde afkoopsom van 222 miljoen euro kon vertrekken bij FC Barcelona, heeft zijn schaapjes nog nooit zo goed op het droge gehad.

  Neymar stond bij Barcelona in de schaduw van Lionel Messi, die ook financieel een streepje voor had op de 25-jarige Braziliaan. Ook Cristiano Ronaldo (Real Madrid) verdiende meer. Na zijn transfer naar Paris Saint-Germain rekent Neymar echter ruimschoots af met de tweede beste voetballers ter wereld.

  In 2016 toucheerde hij een slordige 38,4 miljoen euro en de verwachting is dat zijn inkomsten richting 2018 bijna verdubbelen. Ter vergelijking: Ronaldo (83,2 miljoen), LeBron James (79 miljoen) en Messi (76,5 miljoen) waren in 2016 de best verdienende sporters ter wereld. PSG betaalde in totaal 500 miljoen euro voor Neymar. Daarmee koopt een Europese grootmacht normaliter een hele basiself bij elkaar.

  Lees ook: Wat verdient Cristiano Ronaldo
  Lees ook: Wat verdient Lionel Messi

  Salaris en bonussen
  Neymar verdient bij PSG precies 36,8 miljoen euro per jaar. Dat bleek vorige maand uit het contract dat Football Leaks in handen kreeg. Om dat bedrag in perspectief te zetten, verdient Neymar elke maand 3.069.520, elke dag 100.000, elk uur 4.000 en elke seconde 66 (!) euro. Dat is elke seconde één FIFA 18 voor de Braziliaan.

  Daar blijft het niet bij: door bonussen kan hij nog eens twintig miljoen euro per jaar kunnen bijschrijven. Dit was bij Barça nog 18,5 miljoen euro. De voetballer met het hoogste salaris ter wereld is hoe dan ook niet Neymar, maar Carlos Tévez. De ietwat corpulente Argentijn van Shanghai Shenhua strijkt in China jaarlijks 38,4 miljoen euro op.

  Sponsors
  Neymar moet het qua inkomsten uit salaris en bonussen nog afleggen tegen Ronaldo en Messi, maar is wel de meest vermarktbare voetballer ter wereld. Op dit moment haalt hij jaarlijks 20 miljoen euro op met sponsordeals, bij onder meer Beats by Dre, Gillette, Nike, Panasonic, Volkswagen, Santander, Claro, Unilever en Red Bull. Onlangs was Neymar de eerste voetballer die zijn eigen Air Jordan-lijn kreeg bij Nike. Dat is zelfs uithangbord Ronaldo niet gegeven. Daarnaast zette Neymar zichzelf dit jaar in de markt als 'acteur' in de blockbuster 'xXx Return of Xander Cage' én bracht hij zijn eigen emojipakket uit.

  Uitgaven en opbrengsten
  Of Neymar goed gebruik maakt van zijn duizelingwekkende salaris? Absoluut. In Parijs huurt hij een huis van 5.000 vierkante meter voor zo'n 14.000 euro per maand. Een schijntje. Neymar is echter vooral een melkkoe voor PSG. De geïnvesteerde 500 miljoen euro lijkt op het eerste oog compleet krankzinnig, maar voorzitter Nasser El-Khelaifi weerlegde dat onlangs fijntjes in een interview met The Telegraph.

  "De laatste zes jaar (in 2011 nam Qatar Sports Investment een meerderheidsaandeel in PSG, red.) zijn de inkomsten via ticketing, sponsoring, merchandising en tv-rechten van 90 naar 500 miljoen euro gegaan. De laatste twee seizoenen maken we winst", aldus El-Khelaifi. De komst van goede spelers zoals Neymar is daarbij van levensbelang. "De transfer- en salariskosten rijzen op dit moment de pan uit, dus we staan achter onze beslissing om de hoofdprijs te betalen."

  Naar de presentatie van Neymar bij PSG keken alleen in Brazilië al 85 miljoen mensen. In de eerste weken na zijn komst was er geen officieel Neymar-shirt meer te krijgen in Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. De algemene shirtverkoop van PSG is tien keer verdubbeld. De PSG-shops krijgen 75 procent meer bezoekers, die 210.000 producten kochten in de maand september. Conclusie: PSG en Neymar gaan nog een hoop plezier aan elkaar beleven.

   

  Squad.

  Een bericht gedeeld door Nj neymarjr (@neymarjr) op

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Dit duizelingwekkende bedrag verdient Neymar elke maand