Vanhaezebrouck drukt geruchten de kop in: Ik, geschrokken? Dat is niet waar

Vanhaezebrouck drukt geruchten de kop in: "Ik, geschrokken? Dat is niet waar"

12-10-2017 13:45
2

In Het Nieuwsblad stond donderdagochtend het verhaal dat Hein Vanhaezebrouck erg geschrokken is over de fysieke tests bij Anderlecht. De conditie van de spelers zou bijzonder teleurstellend zijn. Onzin, zo vertelt Vanhaezebrouck zelf.

Lees ook: Vanhaezebrouck verwacht een lastige partij: "Spelers moeten hun kwaliteiten tonen"

De conditie van de Anderlecht-spelers is niet slechter dan die bij andere teams. "Ik heb dat ook gelezen, maar dat is niet waar. Je hebt overal spelers die topfit zijn en dat wat minder zijn. Dat was bij Gent ook zo en bij andere clubs is dat ook zo", staat te lezen bij Sporza.

Zelfs als dit waar zou zijn, kon Vanhaezebrouck het zeker niet snel verhelpen. "Fysieke paraatheid verander je ook niet in twee dagen. Dat is een proces van weken. En als je dan ook nog eens midweekwedstrijden speelt, zoals Anderlecht in de Champions League en de beker, is het nog moeilijker."

Een absolute breuk met ex-coach René Weiler is er dan ook niet. "We trainen misschien wel wat langer dan hier vroeger het geval was, maar ik denk niet dat het tempo hoger ligt dan onder René Weiler. En het is ook niet zo dat ik het plezier hier heb moeten terugbrengen. Ik heb de indruk dat de spelers zich hier altijd geamuseerd hebben."

Lees ook: 'Vanhaezebrouck neemt opvallend besluit, B-spelers maken kastje leeg