Zomeraanwinst staat te kijken van Leko: Dit is nieuw voor mij

  Zomeraanwinst staat te kijken van Leko: "Dit is nieuw voor mij"

  donderdag 12 oktober 2017 om 13:28

  Club Brugge haalde deze zomer in extremis nog een nieuwe verdediger erbij. Saulo Decarli moet het gat opvullen dat Björn Engels heeft achtergelaten. De Zwitser moet wel een volledig nieuwe rol aanleren.

  Bij de Duitse tweedeklasser Braunschweig moest Decarli zelden het spel maken, maar bij Club is dat wél zo. De opbouw begint vaak bij hem. "Ik zie dat als een uitdaging en een kans om mezelf te verbeteren. Tactisch, maar ook door het feit dat ik op die positie veel meer aan de bal kom dan ik voorheen gewoon ben geweest. De coach wil dat ik oplossingen vind en dat is nieuw voor mij. Het is een punt waar ik veel aan moet werken, maar ik doe het met een smile. Alles beschouw ik als een kans om beter te worden. Ik geniet ervan", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

  Decarli beseft echter dat zijn eerste wedstrijden niet top waren. "Zelfs als ik fouten maak, op training of in de wedstrijd, probeer ik elke dag weer te focussen op nieuwe stappen. Soms voel je je comfortabel in je oude gewoontes, maar het brengt je niets bij als je van iets nieuws zegt: 'Daar hou ik niet van.' Beter is dankbaar te zijn voor de kans die je krijgt om iets nieuws te leren en daar beter van te worden. Voor mij maakt het niet uit of ik ergens pas vijf dagen of al vijf jaar ben. Elke dag ben ik klaar om het beste van mezelf te geven."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Zomeraanwinst staat te kijken van Leko: "Dit is nieuw voor mij"