0 speelminuten bij AA Gent, maar: Ik wil meegaan naar het WK

  0 speelminuten bij AA Gent, maar: "Ik wil meegaan naar het WK"

  donderdag 12 oktober 2017 om 12:45

  Bij de deelnemers aan het volgende WK is er al alvast één enorme verrassing: het nietige Panama, een land van amper drie miljoen inwoners, is er voor de allereerste keer bij. Ook Ricardo Avila hoopt op een selectie.

  De centrale middenvelder ligt momenteel onder contract bij AA Gent, maar speelminuten met de A-ploeg heeft hij nog niet. Toen hij nog in eigen land speelde werd hij wel al één keer opgeroepen voor een oefenmatch tegen Guatemala. Het smaakte duidelijk naar meer.

  "Voor mij is dit het signaal om nog harder te werken hier in Gent. Ik wil erbij zijn in Rusland. Om tegen de Rode Duivels te spelen? Dat zou ik geweldig vinden. We zouden compleet kansloos zijn, maar ik zou het een hele eer vinden om tegen een toernooifavoriet als België te spelen", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

  Panama staat amper zestigste op de FIFA-ranking en voetballend kan de ploeg een stuk beter. "We zijn een ploeg die het vooral van inzet moet hebben. Fysiek zijn we top, we kunnen van de eerste tot de laatste minuut achter elke bal lopen. Wat bij ons ontbreekt, is een echte nummer tien. Iemand die de beslissende pass kan trappen op de cruciale momenten. Daarom hebben wij het als team moeilijk om wedstrijden echt naar onze hand te zetten, maar deze prestatie geeft iedereen een enorme boost."

  Plaats een reactie

  ricky 2 +1011
  donderdag 12 oktober 2017 om 13:06


  Panama minder dan 1 miljoen inwoners?
  Hij is aan het missen met Gent
  hahaha
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  0 speelminuten bij AA Gent, maar: "Ik wil meegaan naar het WK"