Broos maakt Club Brugge-held af: Dan was het helemaal om zeep

  Broos maakt Club Brugge-held af: "Dan was het helemaal om zeep"

  donderdag 12 oktober 2017 om 12:15

  Hugo Broos lijkt stilaan een punt te zetten achter zijn carrière. In 2019 geeft hij er de brui aan. Als trainer won hij onder andere een titel bij Club Brugge, maar hij heeft ook nare herinneringen aan die periode. 

  Die nare herinneringen draaien vooral rond Robert Spehar. De Kroaat van Club Brugge was door zijn 41 goals op 50 matchen populair bij het publiek, maar niet bij zijn coach. "In mijn laatste jaar kreeg ik voor het eerst te maken met haantjesgedrag in de kleedkamer: Robert Spehar, de andere Kroatische aanvaller die na het vertrek van Stanic naar Parma volop in de picture kwam én voor de goals zorgde, begon zichzelf - mondjesmaat, maar overduidelijk - belangrijker te vinden dan de groep", vertelt Broos in Het Laatste Nieuws.

  Broos heeft geen goed woord over voor Spehar. "Ik kreeg te maken met een egoïstisch denkend persoon, midden in het team, midden in de kleedkamer: 'Ik, ik, ik', werd zijn verhaal. Ik wilde en kon niet met zo iemand in discussie gaan, omdat ik wist dat het dan helemaal om zeep zou zijn. Wrijvingen worden dan echte conflicten, dat escaleert alleen maar. En dan is het over en uit. Dat besefte ik. Het werd tijd om te vertrekken, er zat te veel sleet op de dynamiek, de rek was eruit. Maar dat was geen schande: ik had bij Club Brugge zes schitterende jaren beleefd."

  Broos hoopt nooit meer met een speler zoals hij te werken. "Spehar was samen met Jestrovic de grootste prima donna die ik als trainer meemaakte. Mannen met een gebruiksaanwijzing en zelfs dàn wist je het nog niet (lacht). Ik haalde Jestrovic tot tweemaal toe uit de stront en toch laten ze je vallen - het zijn spelers die vooral aan zichzelf denken."

  Plaats een reactie

  Boerken +6677
  donderdag 12 oktober 2017 om 12:55
  Dan word het moeilijk , toch een grote carrière als trainer uitgebouwd .
  Vind ik leuk
  freeman +10200
  donderdag 12 oktober 2017 om 13:48
  Het succes stijgt wel soms heel vlug naar het hoofd bij sommige voetballers ! Hoewel we toch heel veel plezier beleefd hebben aan die Kroatische lui !
  Vind ik leuk
  Toca +30552
  donderdag 12 oktober 2017 om 13:57
  Zo n spitsen als stanic, spehar en jestrovic zien we tegenwoordig toch niet meer op onze velden... #heimweenaarvroeger
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Broos maakt Club Brugge-held af: "Dan was het helemaal om zeep"