Miskopen van AA Gent stapelen zich op: Aangeven bij de cel vermiste personen

  Miskopen van AA Gent stapelen zich op: "Aangeven bij de cel vermiste personen"

  donderdag 12 oktober 2017 om 11:00

  AA Gent zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen, het gaat nog flink moeten werken om in Play-Off 1 te geraken. Dave Mestdach, journalist bij Knack Focus en groot supporter van de club, ergert zich enorm aan het transferbeleid van de club.

  In Sport/Voetbalmagazine vraagt hij zich luidop af waar Gent die transfers allemaal vandaan haalt. "Het liep niet enkel verkeerd bij Vanhaezebrouck, maar ook bij het beleid. Elk seizoen komen er twintig nieuwe spelers toe, de helft van hen zie je maar één keer: bij hun persvoorstelling. Vervolgens mag je ze aangeven bij de cel vermiste personen", klinkt het streng.

  Daarom laat ook de mentaliteit te wensen over. "Door die koopwoede stremt de teamgeest, maar ook de doorstroming van eigen jeugd. En dan ga je klagen dat er een Belgentekort is. Mijn advies voor de volgende mercato: haal niet nog eens vijf spelers, maar doe er vijf weg."

  Gent kende dit seizoen ook al aardig wat brute pech. "Het begon met de mislukte transfers van Foket en Neto: miljoenen die Louwagie al in zijn begroting had ingeschreven. Vervolgens werd Andrijasevic voor 4,5 miljoen ingehaald en die lijkt Nicklas Pedersen's wereldrecord geblesseerd zijn te willen breken. En dan kwamen er wedstrijden tegen STVV en Antwerp die je altijd moest winnen op basis van de kansen. Accidents de parcours, dacht ik. Maar op een bepaald moment wordt verliezen een selffulfilling prophecy."

  Plaats een reactie

  donderdag 12 oktober 2017 om 11:50
  Misschien vindt deze auteur dat alleen Gent foute aankopen deed? Dat Gent zo een beetje achteraan hinkt heeft , inderdaad, te maken met pech, maar ook met een trainer die het moe was én omringende personen en spelers die de trainer beu waren en ja, hem liever buiten hadden...En, mijnheer de auteur, misschien de laatste(moeilijke) Engelse woorden eens in eenvoudig Nederlands schrijven? We leven nog altijd in Vlaanderen.
  Vind ik leuk
  donderdag 12 oktober 2017 om 12:23
  Anderzijds heeft hij wel gelijk, geef eigen jeugd eens een deftige kans en niet bij de eerste fout eraf, zoals Hein deed op stvv met horemans.
  [Reactie gewijzigd op donderdag 12 oktober 2017 om 12:23]
  Vind ik leuk
  Julien +1111
  donderdag 12 oktober 2017 om 12:24
  Artevelde,
  Een "selffulfilling prophecy" is een voorspelling die vroeg of laat bewaarheid wordt. Dan moet je het zelf niet meer opzoeken, voor zover je nog de intentie had.
  En voor het overige : kleinzielige en nietszeggende reactie van een gefrustreerde buffalo ...
  [Reactie gewijzigd op donderdag 12 oktober 2017 om 12:29]
  Vind ik leuk
  joypara +0
  donderdag 12 oktober 2017 om 20:13
  Ik snap het transferbeleid van Gent soms ook niet. Schoofs, Van Der Bruggen, Perbet, allemaal goeie spelers laten vertrekken voor een appel en een ei, om dan een monsterbedrag uit te geven aan een paar totaal onbekende, waarvan 75% niet slaagt.
  [Reactie gewijzigd op donderdag 12 oktober 2017 om 20:14]
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Miskopen van AA Gent stapelen zich op: "Aangeven bij de cel vermiste personen"