Miskopen van AA Gent stapelen zich op: Aangeven bij de cel vermiste personen

Miskopen van AA Gent stapelen zich op: "Aangeven bij de cel vermiste personen"

12-10-2017 11:00
3

AA Gent zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen, het gaat nog flink moeten werken om in Play-Off 1 te geraken. Dave Mestdach, journalist bij Knack Focus en groot supporter van de club, ergert zich enorm aan het transferbeleid van de club.

In Sport/Voetbalmagazine vraagt hij zich luidop af waar Gent die transfers allemaal vandaan haalt. "Het liep niet enkel verkeerd bij Vanhaezebrouck, maar ook bij het beleid. Elk seizoen komen er twintig nieuwe spelers toe, de helft van hen zie je maar één keer: bij hun persvoorstelling. Vervolgens mag je ze aangeven bij de cel vermiste personen", klinkt het streng.

Daarom laat ook de mentaliteit te wensen over. "Door die koopwoede stremt de teamgeest, maar ook de doorstroming van eigen jeugd. En dan ga je klagen dat er een Belgentekort is. Mijn advies voor de volgende mercato: haal niet nog eens vijf spelers, maar doe er vijf weg."

Gent kende dit seizoen ook al aardig wat brute pech. "Het begon met de mislukte transfers van Foket en Neto: miljoenen die Louwagie al in zijn begroting had ingeschreven. Vervolgens werd Andrijasevic voor 4,5 miljoen ingehaald en die lijkt Nicklas Pedersen's wereldrecord geblesseerd zijn te willen breken. En dan kwamen er wedstrijden tegen STVV en Antwerp die je altijd moest winnen op basis van de kansen. Accidents de parcours, dacht ik. Maar op een bepaald moment wordt verliezen een selffulfilling prophecy."