Belgische coach teleurgesteld: Waarom heeft Club Brugge mij niet gehaald?

Belgische coach teleurgesteld: "Waarom heeft Club Brugge mij niet gehaald?"

12-10-2017 10:15
9

Op Speeldag 10 staat er vrijdag al een mooie affiche op het programma, Anderlecht moet dan naar KV Mechelen. Yannick Ferrera beleeft daar een moeilijke periode, maar twijfelen aan zijn kwaliteiten doet de 37-jarige coach absoluut niet.

In Het Laatste Nieuws is Ferrera, die vorig seizoen nog werd ontslagen bij Standard, duidelijk. "Of ik klaar ben voor een topclub? Tweehonderd procent: ja! Toen Club Brugge Leko pakte, heb ik mij afgevraagd 'waarom ik niet'? Misschien omdat hij daar speler was? Ik weet het niet. Op basis van zijn goede Play-Offs met STVV kan ook."

In aanloop naar de match tegen Club Brugge van eerder dit seizoen waarschuwde hij vooraf voor scheidsrechterlijke dwalingen. Dat heeft hem niet populairder gemaakt in Brugge. "Je moet naar Jan Breydel, wetende dat het daar moeilijk is voor een scheidsrechter. Ik heb daar mijn job verloren bij Standard door een scheidsrechterlijke fout. Ik wilde gewoon zeggen dat iedereen moest oppassen."

Ferrera denkt echter niet dat hij daarom geen kans zou krijgen bij Club. "Club Brugge heeft een trainer genomen die vorig jaar aan de deur van de ref stond. Ik ben al zes jaar hoofdtrainer in België. Mensen weten intussen dat ik nooit emotioneel reageer naar de scheidsrechters toe. Dat heeft geen zin. Weet je: we zitten in een periode waarin veel trainers denken dat ze heilig zijn en alles mogen zeggen wat ze willen. Ik zie dat ze roepen, schreeuwen en scheidsrechters zelfs bij de kraag pakken. Zo zal ik nooit zijn."