'Mertens heeft uitzicht op transfer naar Europese klepper'

'Mertens heeft uitzicht op transfer naar Europese klepper'

12-10-2017 10:06
1

Real Madrid won vorig seizoen de titel en de Champions League. De kern van de Spanjaarden is ook om 'U' tegen te zeggen. Toch zijn de Koninklijken van plan om zich nog meer te versterken. Daarbij denkt Real ook aan een Rode Duivel.

Het is al langer geweten dat Real graag Eden Hazard wil wegplukken bij Chelsea. Zinédine Zidane is gecharmeerd en zou de frivole flankaanvaller graag naar de Spaanse hoofdstad brengen. Al lijken Londenaren niet van plan om Hazard te laten vertrekken volgende zomer. Daarom denkt Real nu aan een andere Belg.

Zo zou Dries Mertens op het lijstje staan van Real Madrid, zo weet het Spaanse tijdschrift Don Balon. De Spaanse grootmacht wil ook de komende jaren het Europese voetbal domineren. De voorzitter van Napoli, Aurelio de Laurentiis, maakte onmiddellijk duidelijk dat hij niet van plan om een sleutelspeler zomaar te laten vertrekken.

"Mertens naar Real? Ik denk dat wij Real Madrid kunnen zijn en dat Mertens onze Cristiano Ronaldo mag genoemd worden", vertelt de Laurentiis aan La Gazetta dello Sport. Indien de Spaanse recordkampioen Mertens wil losweken bij Napoli, zal er heel wat geld op tafel moeten gelegd worden.