Ferrera voorspelt mooie tijden voor Anderlecht na aanstelling van Vanhaezebrouck

Ferrera voorspelt mooie tijden voor Anderlecht na aanstelling van Vanhaezebrouck

12-10-2017 09:50

KV Mechelen en Yannick Ferrera staan vrijdag tegenover het 'nieuwe' Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck debuteert als coach van de Brusselaars. Volgens ex-jeugdtrainer Ferrera heeft Anderlecht de juiste keuze genomen.

"Hein is iemand die weet wat hij wil: iets geven aan de mensen. Kansen creëren, efficiënt voetballen", klinkt het tegenover Het Laatste Nieuws. "Hij heeft een idee en daar heeft hij jarenlang aan gewerkt. Niet iedereen heeft die filosofie en dat respecteer ik enorm."

Ferrera heeft enorm veel respect voor de trainer. "Een jaar geleden vroeg iemand me wie ik de beste trainer vond voor Anderlecht. Ik antwoordde dat ze met Vanhaezebrouck zó (brengt twee vingers naar zijn neus, red.) kampioen zouden worden."

Of dat dit seizoen ook al zal gebeuren, is nog maar de vraag. Na de mindere start wordt het moeilijk. En Hein Vanhaezebrouck zal nog niet meteen zijn eigen spel kunnen brengen. "Hein heeft specifieke eisen. De vraag is hoeveel tijd hij nodig heeft om zijn spelers te laten voetballen zoals hij het wil", besluit Ferrera.