Degryse ziet grote problemen bij noorderburen: Dat is zelfmoord

  Degryse ziet grote problemen bij noorderburen: "Dat is zelfmoord"

  donderdag 12 oktober 2017 om 09:36

  Marc Degryse heeft raad voor het Nederlands elftal: laat de Hollandse School nu voor wat het is en pas je aan de huidige tijd aan om het beste van deze generatie voetballers te maken. Dat zegt de analist tegen de NOS.

  "Jullie moeten in de eerste plaats anders gaan denken", stelt Degryse. "Als je de kwaliteiten niet hebt, moet je niet de pretentie hebben om de Nederlandse voetbalschool aan de wereld te willen tonen. Je moet je bescheiden opstellen, bijna vanaf nul beginnen met een nieuwe groep en een nieuwe bondscoach. Vanuit een goede organisatie zorgen dat er resultaten komen. En dan zullen er wel weer nieuwe talenten komen bovendrijven."

  De manier van spelen tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk vond de voormalige Rode Duivel onbegrijpelijk. "Nederland is daar gaan spelen met het idee: we kunnen daar ons mannetje wel staan. Maar Nederland stond erbij en keek ernaar."

  "Of 4-3-3 zelfmoord is? Als je de spelers niet hebt wel, ja", aldus Degryse, die België in de jaren tachtig ook een periode met een mindere generatie zag kennen. Toch werden de eindtoernooien behaald. "Nederland zal zich moeten aanpassen. Als je toch naïef blijft voetballen, kan het nog wel een tijdje duren voor je weer een toernooi gaat halen."

  Lees meer over:NederlandRode Duivels

  Plaats een reactie

  SD +7983
  donderdag 12 oktober 2017 om 10:05
  Oei ! dat is raak maar juist !
  Vind ik leuk
  Patfey +4880
  donderdag 12 oktober 2017 om 10:17
  Een mindere generatie in de jaren 80? Met Ceulemans en Degryse, met een EK finale in 1980, een WK halve finale in 1986, een WK tweede ronde in 1982, gekwalificeerd voor EK met 8 in 1984... Dat palmares heeft onze huidige “gouden generatie” nog niet hoor :).
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Degryse ziet grote problemen bij noorderburen: "Dat is zelfmoord"