Ongelooflijk: 'Speler van Anderlecht had vetpercentage boven de twintig procent'

Ongelooflijk: 'Speler van Anderlecht had vetpercentage boven de twintig procent'

12-10-2017 09:05
9

Onder Hein Vanhaezebrouck hebben de spelers van Anderlecht al serieus mogen zweten. De nieuwe coach van paars-wit wil in zijn eerste weken als trainer zijn spelers conditioneel sterker maken.

Eerder raakte al bekend dat Vanhaezebrouck niet onder de indruk was van de fysieke test van zijn eigen spelers. Het Nieuwsblad komt nu met meer cijfers naar buiten.

Bij profvoetballers is het tegenwoordig de norm om een vetpercentage tussen de acht en dertien procent te hebben. Er waren echter twee spelers bij Anderlecht die een vetpercentage boven de negentien procent hadden. Eentje daarvan had zelfs een vetpercentage boven de twintig procent.

Na het kampioenenjaar lijken de Anderlecht-spelers iets te veel geprofiteerd te hebben van hun vakantie. Onder andere Leander Dendoncker liet minder goede waarden optekenen en Sofiane Hanni heeft op explosiviteit ingeboet. Onder René Weiler leken die problemen niet opgelost te raken. Interim-trainer Nicolas Frutos kreeg dan weer te weinig tijd.

Vanhaezebrouck daarentegen krijgt die tijd wel en pakte die problemen meteen aan. Hij legde al bijzonder intensieve trainingssessies in en zou nu ook werken met een voedingsspecialiste.