Genk zit met de handen in het haar: Waar is het goede spel naartoe?

  Genk zit met de handen in het haar: "Waar is het goede spel naartoe?"

  donderdag 12 oktober 2017 om 08:48

  Er is momenteel weinig reden tot juichen bij KRC Genk. De Limburgers doen het slechter dan verwacht en staan in de middenmoot van het klassement. Zaterdag staat een cruciaal duel tegen Moeskroen op het programma. Technisch directeur Dimitri De Condé weet dat het beter moet.

  "Het wordt een belangrijke match", zegt hij tegen Sporza. "Het is ook voor ons een verrassing dat die kloof er is. We hebben respect voor Moeskroen want het is goed bezig. Het is een vaststelling dat verschillende ploegen met ambitie het moeilijk hebben. Of we niet klaar waren voor het seizoen? We hebben geen 6 weken gehad om ons voor te bereiden omdat wij het langst hebben gespeeld vorig seizoen. Er waren ook wel wat blessures."

  De Condé wil alleszins verbetering zien. "We zitten op dit moment in elk geval niet op het niveau dat we gewild hadden. Het is niet goed genoeg." Genk liet vorig seizoen nochtans zien dat het mooi voetbal kan brengen. "Ik weet niet waar dat spel naartoe is. We hebben onze start gemist. Dat heeft misschien voor twijfel gezorgd binnen de groep. Maar we hebben ook al getoond dat we het wél kunnen. Dat kan niet volledig weg zijn."

  Coach Stuivenberg
  Albert Stuivenberg staat de laatste weken ter discussie. Al lijkt men bij Genk toch nog achter de coach te staan. "Hij is ontgoocheld in de resultaten en in de manier van spelen, net zoals iedereen. Iedereen werkt hard en we geloven echt dat we het nog kunnen keren."

  De supporters zijn alvast niet tevreden. "In Eupen en thuis tegen KVO heeft een gedeelte van onze supporters laten zien dat ze het niet eens zijn met de manier waarop de ploeg zich profileert. Dat is ook logisch. We hebben fanatieke supporters. Ze hebben ons altijd gesteund. We willen ze zo snel mogelijk opnieuw achter de ploeg krijgen. We zullen ze nodig hebben", besluit De Condé.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Genk zit met de handen in het haar: "Waar is het goede spel naartoe?"