Broos onthult details over opvallende aanbieding: Ik weigerde de Rode Duivels

  Broos onthult details over opvallende aanbieding: "Ik weigerde de Rode Duivels"

  donderdag 12 oktober 2017 om 08:20

  Hugo Broos heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. In België won hij zowat alles en met Kameroen won hij de Afrika Cup. Bondscoach van de Rode Duivels werd hij nooit. Al kreeg hij wel de kans om dat te worden.

  In het jaar 2002 kreeg hij een uitzonderlijke kans van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. "Ik had inderdaad een eerste, oriënterend gesprek gehad met Michel Sablon (technisch directeur bij de KBVB, red.). Hij vertelde me dat de bond aan mij dacht als opvolger van Robert Waseige. Ik had hem gezegd dat ik daar voor open stond, maar dat ik ruim de tijd nodig had om er diep over na te denken", citeert Het Laatste Nieuws de coach.

  Broos besloot uiteindelijk om toch geen bondscoach te worden. "Ik had ingezien dat ik nog niet stond te springen om coach te worden van de nationale ploeg. De Rode Duivels, dat betekende toen 'maar' vier matchen op een jaar. Ik zou de geur van het veld, van de kleedkamer, van de dagelijkse trainingen, het toewerken naar de match van het volgende weekend te veel missen, vond ik."

  Een beslissing die toch wat blijft knagen bij hem. "Nadien heb ik nooit meer een aanbod gekregen. Ik zag het gewoon niet zitten om, buiten die vier matchen, zo veel tijd achter een bureau te moeten zitten. Maar als je mijn carrière overschouwt, dan hád dat er misschien op gemoeten - sterke generatie of niet, daar sta je dan als Belg niet bij stil. Ik had mijn handtekening maar te zetten en 't was in orde. Maar ik heb het niet gedaan", aldus Broos.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Broos onthult details over opvallende aanbieding: "Ik weigerde de Rode Duivels"