Antwerp-fans kopen tickets in thuisvakken van Club, maar Blauw-Zwart grijpt in

Antwerp-fans kopen tickets in thuisvakken van Club, maar Blauw-Zwart grijpt in

12-10-2017 08:03
7

Zo'n tweehonderd supporters van Antwerp waren erin geslaagd om tickets in de thuisvakken van Club Brugge te kopen. Ze zullen echter niet aanwezig mogen zijn, hun tickets worden geannuleerd. Dat bevestigt Club Brugge.

"In overleg met de politie mogen wij niet toestaan dat Antwerp-supporters tickets kopen voor de vakken van thuissupporters in het Jan Breydel-stadion", zegt perschef Willem Kirsten van Club Brugge aan Het Laatste Nieuws. De supporters van Antwerp kregen zo'n achthonderd tickets van Club Brugge voor de wedstrijd. Toch probeerden enkele andere Antwerp-supporters om niet in het uitvak, maar in het thuisvak te zitten.

"Dit is een risicomatch, dus mogen wij van de politie niet meer dan 850 toeschouwers in het bezoekersvak toelaten. Onze veiligheidsdienst heeft zoals altijd overleg gehad met Antwerp, met de brandweer en met de politiediensten van Antwerpen en Brugge. Daar is bevestigd dat bezoekende supporters niet tussen thuissupporters mogen plaatsnemen", klinkt het.

"De ticketverkoop is nagekeken en wij hebben zo'n 200 Antwerp-aanhangers laten weten dat hun tickets worden geannuleerd. Het geld van de tickets is onmiddellijk teruggestort. Het heeft ook geen zin om zonder ticket naar Brugge te komen."

De supporterskernen van Club Brugge en Antwerp staan erom bekend niet al te beste vrienden te zijn. Bij Club Brugge wil men liever nieuwe confrontaties vermijden en weert men Antwerp-supporters uit de thuisvakken.