Pijnlijke cijfers: voor werkzekerheid moet je zeker geen trainer worden in België

  Pijnlijke cijfers: voor werkzekerheid moet je zeker geen trainer worden in België

  donderdag 12 oktober 2017 om 07:34

  Wie trainer is in België heeft maar weinig werkzekerheid. België is een trainerskerkhof, dat bewijzen de cijfers van het voorbije jaar.

  We zijn nog maar amper negen wedstrijden ver, maar dit seizoen namen al vijf trainers afscheid van hun club in de Jupiler Pro League. Een aantal dat we nog nooit hebben bereikt, meldt Het Belang van Limburg. Dat zorgt er ook voor dat op hetzelfde moment exact een jaar geleden slechts vier trainers ook eindverantwoordelijke waren bij dezelfde club (Yannick Ferrera, Felice Mazzu, Francky Dury en Jordi Condom). Dury is de trainer die het langst meegaat. Hij werd opnieuw trainer van Essevee op 30 december 2011.

  Vergelijking met het buitenland
  Als we dat vergelijken met de absolute topcompetities in Europa doet België het heel wat slechter. In Spanje werden vier trainers ontslagen, in Duitsland twee en het ontslag van Frank de Boer is vooralsnog het enige in Engeland. In Frankrijk, Italië en Nederland vertrok er nog geen enkele coach.

  Ons land doet het met vijf trainersontslagen bijna zo slecht als Griekenland, waar al zes trainers moesten opstappen. In Turkije, ook een notoir trainerskerkhof, ligt het cijfer momenteel ook op vijf trainersontslagen.

  Poll

  Worden trainers te snel ontslagen in ons land?

  (155 stemmen)

  Plaats een reactie

  Reagens +1367
  donderdag 12 oktober 2017 om 12:29
  Het mag wel duidelijk zijn dat Hein zélf bij ons is opgestapt.
  Had duidelijk nog het vertrouwen van de spelers, de fans en het belangrijkste deel van het bestuur, maar ipv te vechten voor zijn plaats heeft hij gekozen voor een vlucht vooruit.
  Beetje ironisch dat de coach die zelf regelmatig staat te oreren dat coaches te snel ontslagen worden gewoon zélf kiest om er vanonder te muizen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Pijnlijke cijfers: voor werkzekerheid moet je zeker geen trainer worden in België