'Vanhaezebrouck kiest voor systeem bij Gent en komt met verrassend type-elftal'

'Vanhaezebrouck kiest voor systeem bij Gent en komt met verrassend type-elftal'

12-10-2017 07:18
7

Hein Vanhaezebrouck debuteert vrijdag met zijn Anderlecht tegen KV Mechelen. Het valt af te wachten of de nieuwe coach ook meteen zijn stempel zal drukken op het elftal.

Vanhaezebrouck kon door de interlandbreak een lange poos niet beschikken over zijn internationals. De kans dat hij zijn eigen systeem er dan ook kon inslijpen, lijkt bijzonder klein. Toch gelooft men bij Het Nieuwsblad dat Vanhaezebrouck toch voor zijn geliefkoosde driemansverdediging zal kiezen. Meer dan waarschijnlijk pakt hij uit met een 3-5-2.

Zo zou Kums opnieuw zeker zijn van een basisplek. 'Bij AA Gent was de kampioenploeg rond Sven Kums gebouwd. Hij eiste de bal op en verdeelde het spel voor de defensie. Kums als metronoom, dat zal Vanhaezebrouck nu ook wel proberen bij Anderlecht', klinkt het.

Lukasz Teodorczyk zou zijn basisplek dan weer verliezen aan Hamdi Harbaoui. 'Het profiel van Harbaoui benadert volgens ons het meeste dat van Depoitre. Beric is geen echte targetspits en Teodorczyk zoekt naar zichzelf', schrijft de krant.