Broos kondigt zijn afscheid aan: Drang om mooi te eindigen heeft geloond

  Broos kondigt zijn afscheid aan: "Drang om mooi te eindigen heeft geloond"

  donderdag 12 oktober 2017 om 06:59

  Hugo Broos stopt binnenkort als trainer. De inmiddels 65-jarige coach heeft samen met zijn vrouw Sonja besloten om in 2019 te stoppen als voetbaltrainer.

  De coach heeft in zijn autobiografie 'Altijd weer winnen' zijn afscheid aangekondigd. "Ons leven heeft meer dan vijftig jaar in het teken gestaan van mijn voetballersbestaan. Dat is lang, heel erg lang. De triomf op de Africa Cup heeft me een schitterende voldoening gegeven. Mijn drang om mooi te eindigen heeft geloond", citeert Het Laatste Nieuws de coach.

  Broos is één van de meest succesvolle coaches uit ons land. Broos begon na zijn loopbaan als voetballer bij Anderlecht en Club Brugge in 1988 bij RWDM. Daarna keerde hij terug naar Club Brugge, waarmee hij twee titels pakte en twee keer de beker won.

  Later was hij nog coach van Anderlecht, waarmee hij ook een titel kon winnen. Vervolgens was Broos nog trainer van KRC Genk, Zulte Waregem, Trabzonspor, JS Kabylie en NA Hussein Dey. Na zijn buitenlandse avonturen volgde het absolute hoogtepunt. Broos werd bondscoach van Kameroen en won daarmee ook de Africa Cup.

  Plaats een reactie

  Toca +30473
  donderdag 12 oktober 2017 om 07:25
  Den hugo heeft nu is een palmares om u te zeggen. Respect meneer Broos.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Broos kondigt zijn afscheid aan: "Drang om mooi te eindigen heeft geloond"