Nederlandse spits domineert headlines in Portugal: vraagprijs van 60 miljoen euro

Nederlandse spits domineert headlines in Portugal: vraagprijs van 60 miljoen euro

11-10-2017 23:35

Bas Dost domineert woensdag de voorpagina's van de Portugese kranten. Onderwerp van gesprek: een mogelijke transfer naar het Everton van Kevin Mirallas. De Nederlandse spits zou de opvolger moeten worden van Romelu Lukaku.

ESPN meldde dinsdag dat Dost zich mogelijk kan opmaken voor een Premier League-transfer en dat wordt breed uitgemeten in Portugal. Het toonaangevende A Bola gelooft echter niet in een deal tussen Everton en Sporting Portugal, de huidige werkgever van Dost.

Dat heeft te maken met het feit dat Sporting niet van plan is om de 28-jarige schutter te verkopen. In het contract van Dost is een ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro opgenomen en daar houdt de topclub uit Lissabon aan vast. Elk bod dat lager is dan zestig miljoen wordt volgens A Bola retour afzender gestuurd.

Heel waarschijnlijk lijkt een miljoenentransfer van Dost daarom niet. De spits, die dinsdagavond inviel tijdens de laatste WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Zweden (2-0), lijkt in elk geval in de winterse transferperiode niet te verkassen.