Twee Rode Duivels moeten vrezen voor WK-plek: 'Ze krijgen het moeilijk'

Twee Rode Duivels moeten vrezen voor WK-plek: 'Ze krijgen het moeilijk'

11-10-2017 20:37
5

Roberto Martinez zal binnen enkele maanden een 23-koppige selectie moeten samenstellen voor het WK in Rusland. Dat betekent dat ook enkele jongens er niet bij dreigen te zijn. Peter Vandenbempt weet wie nog zal moeten knokken voor zijn ticket richting Rusland.

"Thorgan Hazard heeft gisteren een goede beurt gemaakt, en dat hij de broer van Eden is geeft hem een streepje voor als hij in de balans ligt met iemand anders. De selectie van Kabasele en Boyata zal afhangen van wat er gebeurt met Vermaelen en Kompany. Spelers waarvan je niet weet of ze het een heel toernooi uitzingen", klinkt het bij Sporza.

Eén speler in het bijzonder zal volgens hem moeten vrezen voor zijn plek. "Mirallas zal het moeilijk krijgen, terwijl Chadli het voordeel heeft dat hij de eerste backup voor Carrasco is. Centraal op het middenveld is er veel keuze met Witsel en Fellaini. Defour en Dendoncker zullen daarom in balans liggen met elkaar. Het zal afhangen van hun seizoen."

Ook aanvallend moet Martinez keuzes maken. "Voorin moet vooral Origi zich zorgen maken. Batshuayi heeft de voorbije matchen duidelijk de voorkeur gekregen. In matchen waarin de bondscoach duidelijk dingen heeft uigeprobeerd, mocht Origi zelf niet invallen", aldus Vandenbempt.

Lees ook: Martinez moet vier grote namen teleurstellen: 'Zij zijn er niet bij op het WK'