Ex-assistent bij Rode Duivels maakt zijn WK-selectie en laat één topper thuis

Ex-assistent bij Rode Duivels maakt zijn WK-selectie en laat één topper thuis

11-10-2017 18:20
13

Eddy Snelders, ex-assistent bij de Rode Duivels en momenteel analist bij Sporza, heeft zijn WK-selectie gemaakt. Ook daar is er geen plaats voor Radja Nainggolan.

"Als je iemand in je groep hebt waarbij je moet opletten voor wat er zal gebeuren, dan is dat niet leuk", vertelde Snelders op de webstek van Sporza. "Zonder Nainggolan functioneren we ook goed, denkt de bondscoach. Ik begrijp hem wel als hij zegt dat hij rust en zekerheid wil en geen onverwachte wendingen. Het is een ander gegeven als Nainggolan Messi is. Dan neem je die zaken er wel bij."

Doel
Onder de lat kiest de ex-assistent voor de verwachte namen. "Courtois en Mignolet halen een hoog niveau, waardoor je toch wel wat gevrijwaard bent bij een eventuele tegenslag. De derde doelman is een open vraag. Kies je voor Casteels of Sels? Hun vorm op het moment van de selectie en het aantal speelminuten bij hun club zullen mee de doorslag geven. Casteels heeft momenteel een streepje voor, want hij is titularis bij zijn ploeg."

Verdediging
In de defensie is de spoeling bij de Duivels heel dun. "Als we uitgaan van 3 centrale verdedigers, dan staan Alderweireld en Vertonghen meteen op mijn papier. Daar zet ik ook Vermaelen bij. Voor Kompany geldt: in welke mate zal hij beschikbaar zijn? Ik neem ook Ciman mee, die betrouwbaar is en hij accepteert dat hij niet altijd speelt. Op rechts is Meunier de certitude. En op links is Jordan Lukaku de stand-in voor Carrasco."

Middenveld
Op het middenveld heeft bondscoach Martinez wel veel keuze. "Hij kan het zich veroorloven om Nainggolan niet mee te nemen. Wie dan de zekerheden zijn? Witsel, De Bruyne, Fellaini, Dembélé, Tielemans en Dendoncker. Dembélé moet wel fit zijn en Dendoncker moet zich blijven ontwikkelen. Ik neem Defour niet mee, want er zijn voldoende opties in deze selectie om zijn rol in te vullen."

Aanval
"Eden Hazard, Mertens, Romelu Lukaku, Carrasco en Batshuayi zijn de zekerheden op mijn lijst. Waarom ik niet aan Batshuayi twijfel? In de pikorde staat hij op twee. Hij sluit het dichtst aan bij Lukaku. Daarna moet je kiezen tussen Benteke en Origi. Ik kies voor die laatste want hij kan meerdere posities bekleden. Mijn laatste ticket gaat naar Thorgan Hazard. Hij lag in balans met Defour, maar voor die laatste zijn er genoeg alternatieven.