Standard-flop nu Spaans international: Het Belgische voetbal is fysieker

  Standard-flop nu Spaans international: "Het Belgische voetbal is fysieker"

  woensdag 11 oktober 2017 om 16:30

  In de zomer van 2014 haalde Standard met Jonathan Viera een mooie naam binne, die zijn strepen al had verdiend in de Primera Division. Hij flopte echter in Luik en was snel weer weg. Nu is hij Spaans international. Coach Guy Luzon verdedigt zijn toenmalige beslissing. 

  Lees ook: Vergeten Standard-speler is de nieuwe nummer tien van Spanje en maakt indruk

  "Voor mij is het duidelijk: het Spaanse en het Belgische voetbal kan je niet vergelijken", aldus de Israëliër in La Dernière Heure. "Slagen in Spanje is nog geen garantie dat je in de Belgische competitie zal succesvol zal zijn. In de Jupiler Pro League is het voetbal agressiever en fysieker, in Spanje is het meer op techniek."

  Viera was maar een half jaar in Luik. Toen vertrok hij naar Las Palmas, dat hem na een huur van zes maanden definitief aantrok. "Viera was zeer technisch, maar hij was niet snel of stevig. Hij had moeilijkheden om zich aan te passen. Nadat ik vertrok, was hij ook snel weg bij Standard. BIj Las Palmas toonde hij zijn potentieel. Dat hij nu Spaans international is, is een grootse prestatie. Had je me dat drie jaar geleden gezegd, dat had ik nooit geloofd. Ik moet hem feliciteren", besluit Luzon.

  Plaats een reactie

  DDT +3044
  woensdag 11 oktober 2017 om 18:34
  Techniek wint het ook vaak genoeg van fysiek.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Standard-flop nu Spaans international: "Het Belgische voetbal is fysieker"