OFFICIEEL: Belgische globetrotter wordt keuzeheer van Europese voetbaldwerg

  OFFICIEEL: Belgische globetrotter wordt keuzeheer van Europese voetbaldwerg

  woensdag 11 oktober 2017 om 16:00

  Tom Saintfiet houdt wel van een uitdaging. De 44-jarige was al in vele exotische landen werkzaam en heeft een nieuwe job gevonden. Onze landgenoot is aangesteld als de nieuwe bondscoach van Malta.

  Malta besloot coach Pietro Ghedin als gevolg een dramatische WK-kwalificatie na vijf jaar aan de kant te schuiven. De dwergstaat is pas de nummer 191 van de FIFA-wereldranglijst en behoorde tijdens de WK-campagne tot de allerzwakste landen van Europa. Malta pakte amper één punt in een poule F, waarin Engeland, Slowakije, Schotland, Slovenië en Litouwen de opponenten waren.

  Saintfiet werd woensdag aangesteld en moet de komende twee jaar voor betere resultaten zorgen. Hij begint zijn lastige job op 12 november met een vriendschappelijke thuismatch tegen Estland. Saintfiet heeft alvast veel zin in zijn nieuwe job: ''Ik ben vereerd om de nieuwe bondscoach van Malta te zijn. Mijn ambitie is om het nationale team vooruit te helpen en te assisteren bij de ontwikkeling van het Maltese voetbal voor de lange termijn, met de steun van betrokken'', zei Saintfiet op de website van de bond.

  De wereldreiziger had eerder al de nationale teams van Namibië, Zimbabwe, Ethiopië, Jemen, Malawi, Togo, Bangladesh en Trinidad & Tobago. In ons land was hij onder ander trainer bij KV Turnhout. 

  Plaats een reactie

  SD +7961
  woensdag 11 oktober 2017 om 16:56
  Doorgans uistekend klimaat en lage levenstandard; als zij kunne shotten is bijzaak
  [Reactie gewijzigd op woensdag 11 oktober 2017 om 16:58]
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  OFFICIEEL: Belgische globetrotter wordt keuzeheer van Europese voetbaldwerg