Courtois zet KBVB aan het werk: ''Dat moet de voetbalbond dan maar regelen''

Courtois zet KBVB aan het werk: ''Dat moet de voetbalbond dan maar regelen''

11-10-2017 14:40
1

Met 28 op 30 legden de Rode Duivels een nagenoeg perfecte WK-campagne af. Het echte werk gaat echter nu pas beginnen. Die mening is ook Thibaut Courtois toegedaan.

Courtois beseft dat de tegenstanders in de poule geen goede graadmeter waren. Onze eerste doelman kijkt dan ook uit naar de zwaardere partijen, waaronder de oefenmatchen tegen Mexico en Japan. "Dat zijn moeilijkere tegenstanders, van die oefenduels zullen we meer leren", zegt Courtois tegen Sporza. Hij hoopt echter dat er ook opponent van wereldklasse worden gestrikt. "In maart zou een oefenduel tegen Frankrijk of Duitsland mooi zijn, maar dat moet de Voetbalbond dan regelen."

De sterkhouder bij de Rode Duivels vindt overigens wel dat de ploeg al stappen heeft gezet in vergelijking met het EK. ''Op het EK kwamen we nog in de problemen tegen ploegen als Wales door hun spelsysteem. Toen hadden we moeite om de match open te breken. Nu gaat het beter omdat we een gelijkaardig systeem spelen. Op het WK willen we tonen dat we er staan'', besluit Courtois.