Rode Duivels mogen hun borst natmaken: enkel tegen toplanden in Nations League

Rode Duivels mogen hun borst natmaken: enkel tegen toplanden in Nations League

11-10-2017 12:30
5

Na het WK in Rusland voert de UEFA de Nations League in, een nieuw Europees landentornooi dat grotendeels de oefeninterlands vervangt. De Rode Duivels zitten zoals verwacht in Groep A, wat betekent dat het enkel tegen de echte toplanden zal aantreden. 

Want verder in de groepen treffen we enkel de grote voetbalnaties. Zo hebben ook Duitsland, Portugal, Spanje, Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Italië, Polen, IJsland, Kroatië én Nederland een plekje gekregen in de poule. Die hoop wordt opgedeeld in groepen van drie. De eerste speeldag van de Nations League vindt plaats tussen 6 en 8 september 2018. 

Buiten de eer staat ook kwalificatie voor het EK op het spel. De vier groepswinnaars in elke divisie zullen een aparte Play-Off spelen, met als inzet een EK-ticket. Voor de kleine landen komt een groot toernooi zo dichterbij, want ook uit de laagste divisie gaat er dus een land zeker naar het EK. Als de groepwinnaar door de gewone kwalificaties al een ticket heeft, wordt die in de Play-Off van de Nations League vervangen door de beste niet-groepswinnaar.