Degryse maakt zich zorgen over toekomst: ''Dat zal er niet op verbeteren''

Degryse maakt zich zorgen over toekomst: ''Dat zal er niet op verbeteren''

11-10-2017 11:30
2

België heeft dinsdagavond de kwalificaties afgesloten met 28 op 30. Veel reden tot euforie is er echter niet. Toch zag Marc Degryse al een verschil met de vorige kwalificatiecampagnes.

De Rode Duivels walsten door hun groep heen. Met een doelpuntentotaal van 43 in de campagne kwam onze nationale ploeg zelfs naast recordhouder Duitsland te staan. Het wordt tijd dat de 'gouden generatie' het ook op een groot tornooi eens waarmaakt. Marc Degryse zag alvast een positief punt.

"Ze lijken te beseffen dat Rusland zowat de laatste kans is voor jongens als Kompany, Vertonghen en Vermaelen. De volgende keer zullen de Rode Duivels met een nieuwe verdediging moeten aantreden", geeft Degryse aan tijdens een dubbelinterview met Hugo Camps in Het Laatste Nieuws. De passie en het vuur is iets wat Degryse niet zag tijdens de voorbije campagnes.

Degryse maakt zich echter ook enige zorgen over de toekomst. Met name over de defensie. "In Bosnië is gebleken dat onze zwakte in het defensieve compartiment ligt. Met de dertigers in het team zal dat er niet op verbeteren", aldus een eerlijke Degryse.