Courtois tempert euforie over indrukwekkende campagne: ''We moeten eerlijk zijn''

Courtois tempert euforie over indrukwekkende campagne: ''We moeten eerlijk zijn''

11-10-2017 10:49
1

De Rode Duivels rondden de imposante WK-kwalificatie met een 4-0 zege op Cyprus. Onze nationale ploeg behaalden een indrukwekkende 28 op 30 en scoorden met liefst 43(!) naar hartelust. Thibaut Courtois wil iedereen echter op scherp houden richting het WK in Rusland.

Courtois wil bijvoorbeeld niet te euforisch doen over de resultaten in deze groep. ''We hebben een goede campagne gespeeld, maar we moeten eerlijk zijn. We hebben niet tegen ploegen gespeeld die onze meerdere zijn'', laat onze eerste doelman weten aan Sporza. Hij vervolgt: ''We hebben geleerd om veel doelpunten te maken en kennen ook onze werkpunten, maar voor de rest kunnen we niet veel lessen trekken."

De Chelsea-keeper wijst alvast één belangrijk werkpunt aan: ''Als we hoog aanvallen, moeten we bij balverlies soms beter de ruimtes bedekken met de verdediging. We vallen graag aan als we overmacht hebben, waardoor we soms iets te hoog staan met de vleugelbacks en dan blijven er te weinig jongens achteraan om te verdedigen. Dat wordt soms afgestraft'', besluit Courtois.