Lukaku schuift verder op: jacht op Voorhoof en Van Himst bijna afgerond

Lukaku schuift verder op: jacht op Voorhoof en Van Himst bijna afgerond

11-10-2017 10:29
4

De Rode Duivels sloten hun soevereine WK-kwalificatie af met een overtuigende 4-0 zege op Cyprus. Romelu Lukaku pikte als invaller ook zijn doelpuntje mee en stijgt zo weer op de ranglijst van topschutters.

Lukaku moest de match tegen Bosnië-Herzegovina (3-4 winst) door een blessure aan zich voorbij laten gaan en bondscoach Roberto Martinez gaf hem om deze reden wat extra rust. 'Big Rom' kwam halverwege de tweede helft dan toch nog even in het veld voor Thomas Meunier. De man in bloedvorm had nauwelijks twaalf minuten nodig om de netten te doen trillen. 

De 4-0 betekende al zijn elfde goal in de campagne, een record bij de Rode Duivels. Het hadden er twaalf moeten zijn, maar de 5-0 van Lukaku werd onterecht afgekeurd door de arbitrage. Lukaku heeft na dinsdag dus 28 treffers voor de nationale ploeg achter zijn naam staan. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met Marc Wilmots en Jef Mermans. De spits van Manchester United jaagt nu enkel nog op het duo Bernard Voorhoof en Paul Van Himst, die dertig keer trefzeker waren voor de nationale ploeg. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Lukaku hen zal overtreffen.