'Sa Pinto zit in de gevarenzone: Standard-bestuur stelt een ultimatum

'Sa Pinto zit in de gevarenzone: Standard-bestuur stelt een ultimatum

11-10-2017 10:01
2

Standard presteert momenteel ver onder de verwachtigen. De troepen van Ricardo Sa Pinto kunnen met 9 op 27 geen al te best rapport voorleggen. Volgens Het Nieuwsblad hangt het volgende trainersontslag dan ook in de lucht.

Voor het seizoen was de ambitie klaar en duidelijk: Play-Off 1 halen. De kans dat het alweer misloopt voor de Rouches is vrij groot. Het vertrouwen in Sa Pinto was groot, maar de druk neemt nu toch wel enorm toe. Zo zou het bestuur een ultimatum aan hun trainer gesteld hebben. 'In het komende haalbare drieluik Kortrijk-Moeskroen-Antwerp moet 9 op 9 gehaald worden', zo meldt Het Nieuwsblad.

Met amper 6 gemaakte doelpunten is ook de productiviteit ondermaats. De krant is bijzonder streng voor de Portugees: 'Sa Pinto is de vleesgeworden grinta én toont voldoende charme om spelers en fans nog even achter zich te houden.' Toch willen Venanzi en Renard dat zowel het spel als de resultaten beter worden.

Dat Standard volop op zoek is naar mogelijk opvolgers, bewijst al alleen maar het weinige vertrouwen in de huidige coach. Zo polste de club bij Yves Vanderhaeghe, vooraleer die bij AA Gent aan de slag ging. Ook de naam van Sabri Lamouchi circuleert al een tijdje