'Sterkhouder paars-wit is bijna terug, revalidatie verloopt voorspoedig'

'Sterkhouder paars-wit is bijna terug, revalidatie verloopt voorspoedig'

11-10-2017 09:20
3

Anderlechtcoach Hein Vanhaezebrouck maakt vrijdag zijn grote debuut op veld van KV Mechelen. Het zal echter puzzelen worden voor de nieuwe trainer, gezien de vele afwezigen. Toch kwam er goed nieuws vanuit de ziekenboeg. Vanhaezebrouck kan bijna terug rekenen op zijn ijzersterke verdediger Uros Spajic.

Spajic, sterkhouder in de defensie, heeft de (individuele) trainingen hervat. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Aanvankelijk werd de inactiviteit van de Serviër geschat op een drietal weken, maar de verdediger zit voor op schema en mag zich al op het oefenveld begeven. Spajic viel enkele weken terug uit tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Celtic Glasgow (0-3).

Vanhaezebrouck kan tegen KV Mechelen allicht nog niet rekenen op de verdediger. De wedstrijd van vrijdag komt nog te vroeg. Flankaanvaller Alexander Chipciu moet in principe wel fit genoeg zijn om tegen Malinwa aan de bak te komen. Emmanuel Sowah is twijfelachtig met last aan de buikspieren. Verder verloopt de revalidatie van pechvogel Andy Najar voorspoedig.