Martinez moet grote namen teleurstellen: 'Deze vier zijn er niet bij op het WK'

Martinez moet grote namen teleurstellen: 'Deze vier zijn er niet bij op het WK'

11-10-2017 08:03
11

Nu onze Rode Duivels gekwalificeerd zijn voor het WK moet Roberto Martinez stilaan nadenken over zijn WK-selectie. In totaal moet hij 23 namen in zijn selectie opnemen. Enkele gevestigde waarden dreigen er niet bij te gaan zijn.

Martinez liet zelf al weten dat hij voor een moeilijke taak staat. "Ik kijk niet uit naar de dag waarop ik mijn 23-koppige selectie moet maken", klonk het na de wedstrijd tegen Cyprus. De Spaanse bondscoach kan over heel wat spelers beschikken, maar zal er dus ook enkele moeten teleurstellen.

Het Nieuwsblad denkt al een paar namen te weten die er niet bij zullen zijn. Door de goede prestaties tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus krijgen Leander Dendoncker, Youri Tielemans en Thorgan Hazard meer dan waarschijnlijk goed nieuws. Vier andere spelers moeten dan weer vrezen voor hun WK-plekje: Christian Kabasele, Steven Defour, Kevin Mirallas en Divock Origi.

Het kwartet speelde amper onder Martinez en moet dan ook vrezen voor het WK. De vier bovengenoemde spelers waren er tegen Cyprus wel bij, maar zaten op de bank. Daarnaast kon Martinez ook niet rekenen op Vincent Kompany, Marouane Fellaini, Yannick Carrasco, Christian Benteke en Mousa Dembélé.