Verrassingen in Amerika: Toch Argentinië, geen Chili en VS op het WK

Verrassingen in Amerika: Toch Argentinië, geen Chili en VS op het WK

11-10-2017 07:21

Lionel Messi mag dan wel te zien zijn op het WK, dat betekent ook dat er andere landen uitgeschakeld zijn. Chili zal niet aanwezig zijn op het WK in Rusland. In Noord-Amerika kon de VS zich niet plaatsen voor het toernooi.

Er stond dinsdagavond veel op het spel in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. Argentinië moest winnen van Ecuador en deed dat ook met verve: 1-3. Door de overwinning plaatst Argentinië zich samen met Brazilië, Uruguay en Colombia rechtstreeks voor het eindtoernooi in Rusland. Peru speelde met 1-1 gelijk tegen de Colombianen en moet zich opmaken voor play-offs tegen Nieuw Zeeland. Chili, winnaar van de laatste twee edities van de Copa América verloor met 3-0 van Brazilië en is verrassend uitgeschakeld.

In de Noord- en Midden-Amerikaanse kwalificatiezone gaf de Verenigde Staten een WK-ticket uit handen. De Amerikanen verloren van het nietige Trinidad & Tobago. Panama gaat op basis van doelsaldo voor het eerst naar het WK. Honduras strijdt in een play-off met Australië om één ticket. De Australiërs waren dinsdag na verlenging Syrië de baas.

De gekwalificeerde landen: