Voetbalfans niet getreurd: Messi loodst Argentinië naar het WK

Voetbalfans niet getreurd: Messi loodst Argentinië naar het WK

11-10-2017 07:15

De Argentijnen zullen dan toch te zien zijn op het WK in Rusland. Het Zuid-Amerikaanse land moet daarvoor Lionel Messi bedanken. De wereldster loodste met een hattrick Argentinië voorbij Ecuador.

 Argentinië wist wat het moest doen om zich te kunnen plaatsen voor het WK: winnen van Ecuador. Echt makkelijk was dat niet. In de allereerste minuut kwamen de Argentijnen al op achterstand tegen de Ecuadorianen. Ibarra opende de score voor de thuisploeg.

Messi kende - gelukkig voor Argentinië - een magische avond en ontbond zijn duivels. In de twaalfde minuut rondde hij een combinatie met Angel Di Maria af: 1-1. Acht minuten later bracht hij samen met zijn ploegmaat Argentinië op voorsprong.

Na een uur voetballen was het boeken toe voor Ecuador. Messi bekroonde zijn heerlijke voetbalavond met een knappe bal in de bovenhoek. Dankzij zijn hattrick heeft Argentinië zich als nummer drie van Zuid-Amerika geplaatst voor het WK. Na de voorlaatste speeldag stond Argentinië nog op de zesde plek, maar het eindigt nu op de derde plek.

De stand: